• Δερματοχειρουργικη

Η Δερματοχειρουργική είναι η υποειδικότητα της Δερματολογίας που ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία ποικίλων δερματικών παθήσεων (ιατρικών και κοσμητικών) με σκοπό τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση τους.

 • Αντιμετώπιση καλοήθων δερματικών βλαβών

  Αυτή περιλαμβάνει την αντιμετώπιση καλοήθων δερματικών ογκιδίων όπως θηλώματα, σπίλοι (ελιές), κύστεις, λιπώματα, σμηγματορροικές υπερκερατώσεις, κερασόχροα αιμαγγειώματα κ.α.

  Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί (αφαίρεση με νυστέρι, χρήση laser, κρυοχειρουργική, ηλεκτροχειρουργική) επιλέγεται από τον ιατρό και εξαρτάται τόσο από το χαρακτήρα της βλάβης όσο και από παραμέτρους που αφορούν τον ίδιο τον ασθενή.

 • Αντιμετώπιση προκαρκινικών και κακοήθων δερματικών βλαβών

  Αφορά τη χειρουργική αφαίρεση ή αντιμετώπιση με άλλες μεθόδους των κάτωθι βλαβών

  1. ακτινικές υπερκερατώσεις
  2. νόσος Bowen
  3. βασικοκυτταρικό καρκίνωμα
  4. ακανθοκυταρρικό καρκίνωμα
  5. κακόηθες μελάνωμα

Στο ιατρείο εκτελείται, με τη βοήθεια ιατρικού προγράμματος, δερματοσκόπηση και χαρτογράφηση σπίλων (ελιών) με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του δερματικού μελανώματος

Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί (απλή ή σύνθετη χειρουργική εκτομή με κρημνό ή μόσχευμα, χρήση laser, κρυοχειρουργική, ηλεκτροχειρουργική) επιλέγεται από τον ιατρό και εξαρτάται τόσο από το χαρακτήρα της βλάβης όσο και από παραμέτρους που αφορούν τον ίδιο τον ασθενή.

 • Λήψη δερματικής βιοψίας

  Η βιοψία είναι μία διαδικασία ρουτίνας στην καθημερινή κλινική πράξη και, αντίθετα με το ότι πιστεύουν οι περισσότεροι ασθενείς, δε σχετίζεται πάντα με τον καρκίνο. Η ιστοπαθολογική ανάλυση από τον παθολογοανατόμο κατευθύνει ή/και επιβεβαιώνει τη διάγνωση με σκοπό τη σωστή θεραπεία του δερματικού νοσήματος.

 • Χειρουργική όνυχος

  Αφορά την αντιμετώπιση παθήσεων που εμφανίζονται στην ονυχιαία μονάδα (νύχι και περιονύχιοι ιστοί) όπως η είσφρηση όνυχος , καλοήθη ογκίδια (μυξοειδής κύστη , γλομαγγείωμα, ίνωμα) κακοήθη ογκιδία ( ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα,υπονύχιο μελάνωμα) .

 • logo
  © 2016 Δέρμα Σώμα

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Λεύκης 11, 16672, Βάρη
  2109656777 - 2109656778
  info@dermasoma.gr

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 21:00

  Σάββατο: 9:00 - 15:00

  SOCIAL