• Ακμη

 • Ακμη

Τι ειναι η ακμη και που οφειλεται;

Μπορεί να προσβάλλει και τους άντρες και τις γυναίκες με σαφώς συχνότερη εμφάνιση κατά την εφηβική και μετεφηβική ηλικία. Τις τελευταίες όμως δεκαετίες, λόγω του άγχους και του μοντέρνου τρόπου ζωής, εμφανίζεται πολύ συχνά και στις ενήλικες γυναίκες μετά την ηλικία των 20 ετών.

Η ακμή οφείλεται σε 4 βασικούς παράγοντες

 1. Αυξημένη παραγωγή σμήγματος από το δέρμα
 2. Απόφραξη των πόρων του δέρματος
 3. Αυξημένη παρουσία βακτηριδίων
 4. Παρουσία φλεγμονής

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές μορφές ακμής:

 1. Φαγεσωρική ακμή (ήπια ακμή)
 2. Βλατιδώδης /βαλτιδοφλυκταινώδης ακμή (μέτρια ακμή)
 3. Οζιδιοκυστική ακμή (σοβαρή ακμή)

Όσο βαρύτερη είναι η μορφή της ακμής, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει να μείνουν μόνιμες ουλές και σημάδια, αν δεν υπάρξει επιστημονική και ιατρική άμεση αντιμετώπιση.

Τι ειναι η ακμη της ενηλικης γυναικας;

Πρόκειται για εμφάνιση ακμής σε γυναίκες μετά τα 20 έτη, η οποία είτε πρωτοεμφανίζεται σε αυτή την ηλικία είτε συνεχίζει από την εφηβεία. Έχουν ενοχοποιηθεί το άγχος και ο σύγχρονος τρόπος ζωής, όμως χρειάζεται έγκαιρη επίσκεψη στο δερματολόγο, διότι συχνά «κρύβει» και άλλα προβλήματα που πρέπει να διερευνηθούν, όπως είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, παθήσεις του θυρεοειδούς κ.α. Αφού γίνει η διάγνωση, ακολουθεί εξατομικευμένη θεραπεία ούτως ώστε να αποφύγουμε τα μόνιμα σημάδια και ουλές.

Πως αντιμετωπιζεται η ακμη;

Η ακμή δεν αντιμετωπίζεται «ως δια μαγείας» και χρειάζεται συνέπεια και χρόνο από το άτομο που πάσχει. Οσο νωρίτερα επισκεφθεί κανείς το δερματολόγο, τόσο πιο σύντομα και καλύτερα αποτελέσματα θα έχει. Οι θεραπείες είναι πολλές και ποικίλουν με βάση τη βαρύτητα και τη χρονιότητα της ακμής. Συγκεκριμένα:

 • Τοπικές θεραπείες (κρέμες)
 • Από του στόματος θεραπείες (χάπια) ή και συνδυασμός με κρέμες
 • Σωστή χρήση δερμοκαλλυντικών, πάντα εξατομικευμένη και όχι χρήση προϊόντων που απλά υπάρχουν στο σπίτι (π.χ. από τα αδέρφια που μπορεί επίσης να έχουν ακμή)
 • Ιατρικός καθαρισμός προσώπου
 • Χημικά πίλιγκ (peelings)
 • Μικροδερμοαπόξεση (microdermabrassion)
 • Ανάπλαση του δέρματος με ειδικά laser (Fractional laser)
Η ακμή θεραπεύεται, αλλά χρειάζεται άμεση και εξειδικευμένη παρέμβαση για να μην αφήσει σημάδια και επηρεάσει την καθημερινή ποιότητα της ζωής!!!!
logo
© 2016 Δέρμα Σώμα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεύκης 11, 16672, Βάρη
2109656777 - 2109656778
info@dermasoma.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 21:00

Σάββατο: 9:00 - 15:00

SOCIAL