Αυτολογη Μεσοθεραπεια προσωπου με αυξητικους παραγοντες - PRP

Τι ειναι η αυτολογη μεσοθεραπεια ή PRP (Rich platelet plasma);

Πρόκειται για μία μεσοθεραπεία κατά την οποία δεν χρησιμοποιούμε ουσίες όπως υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες αλλά εγχύουμε αυτόλογο (δηλαδή του ιδίου του ασθενή) πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τα αιμοπετάλια του ασθενή έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν σταδιακά αυξητικούς παράγοντες στα κατάλληλα σημεία στα οποία εγχύουμε. Μέσω της θεραπείας PRP οι αυξητικοί παράγοντες πολλαπλασιάζονται, ενεργοποιώντας περισσότερα βλαστοκύτταρα. Οι αυξητικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την αποτελεσματική και ταχύτατη αναγέννηση των ιστών.

Ποιος είναι ο στοχος της αυτολογης μεσοθεραπειας;

Ο στόχος δεν είναι το άμεσο γέμισμα των ρυτίδων αλλά η διέγερση των ινοβλαστών οι οποίοι στη συνέχεια θα παράξουν νέο κολλαγόνο και όλους τους απαραίτητους παράγοντες του κυτταρικού πλέγματος (Ελαστίνη, γλυκοπρωτείνες κτλ ) καθώς και υαλουρονικό οξύ , οι οποίοι ευθύνονται για την αναγέννηση και ενυδάτωση του δέρματος.

Σε ποιες περιπτωσεις χρησιμοποιειται;

  • Για την διόρθωση λεπτών και βαθιών ρυτίδων αλλά και ρυτίδων έκφρασης, τόσο σε πρόσωπο, όσο σε λαιμό, ντεκολτέ αλλά και χέρια.
  • Για την ενυδάτωση του δέρματος
  • Για την διόρθωση ουλών ακμής
  • Για την διόρθωση ραγάδων
  • Στο τριχωτό της κεφαλής για την αλωπεκία και την τριχόπτωση
  • Σε δυσχρωμίες του προσώπου ή και χεριών

Ποια ειναι η διαδικασια;

Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη. Αρχικά γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος από τον ασθενή το οποίο στην συνέχεια φυγοκεντρείται. Με αυτό τον τρόπο απομονώνουμε το πλάσμα το οπόιο είναι πλόυσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) ενεργοποιείται στη συνέχεια με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (PRP με DNA activator), καθώς και με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου. Ακόμη καλύτερα η ενργοποίηση μπορεί να γίνει με αυτόλογη θρομβίνη. Στην περίπτωση αυτή η ιατρός ενεργοποιεί το αίμα του ασθενούς χρησιμοποιώντας το ίδιο του το αίμα, αυτόλογη θρομβίνη, χωρίς την χρήση πρόσθετων διαλυμάτων.

Μετα την ενεργοποιηση του αιματος τι ακολουθει;

Κατόπιν, γίνεται έγχυση του πλάσματος στο πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ αλλά και χέρια, είτε τοπικά στις βαθιές ρυτίδες είτε με την τεχνική της μεσοθεραπείας.

Ειναι ασφαλης θεραπεια;

Είναι πολύ ασφαλής θεραπεία γιατί χρησιμοποιεί το αίμα του ασθενή και έτσι δεν υπάρχει κανένας κινδυνος αλλεγικών αντιδράσεων. Επίσης, δεδομένης της ταχείας επούλωσης χάρη στη δράση των αιμοπεταλίων ,ο ασθενής επιστρέφει κανονικά την άλλη μέρα στην εργασία του.

logo
© 2016 Δέρμα Σώμα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεύκης 11, 16672, Βάρη
2109656777 - 2109656778
info@dermasoma.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 21:00

Σάββατο: 9:00 - 15:00

SOCIAL