• Ραβδωσεις - Ραγαδες

  • Ραβδωσεις - Ραγαδες

Τι ειναι;

Είναι γραμμοειδείς ατροφικές βλάβες χρώματος κόκκινου αρχικά όταν εμφανίζονται και λευκού στο τέλος όταν πλέον έχουν εγκατασταθεί. Εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες κατά την εφηβεία και την κύηση και πέραν της κληρονομικότητας οφείλονται στην απότομη αύξηση του ύψους, του βάρους και του όγκου. Μπορεί να παρατηρηθούν επίσης μετά από μακροχρόνια αγωγή από του στόματος κορτιζόνης καθώς και στο σύνδρομο Cushing. Συνήθως είναι συμμετρικές και εμφανίζονται συχνότερα στην κοιλιά, τους έσω μηρούς, τους γλουτούς, την οσφύ (μέση), τους μαστούς και τις μασχάλες. Στα αρχικά στάδια όταν είναι κόκκινες η αντιμετώπισή τους είναι 100% αποτελεσματική ενώ τα πράγματα δυκολεύουν στις λευκές που είναι μη αναστρέψιμες και ο στόχος της θεραπείας σε αυτήν την περίπτωση είναι να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερο εμφανείς.

Ποιες θεραπειες εφαρμoζονται;

Οι Θεραπείες που εφαρμόζονται στο ιατρείο μας είναι βασικά η αντιμετώπισή τους με laser (Pulsed Dye Laser, Nd:YAG, Fractional CO2 Laser) και κλασματική δερμοαπόξεση με ραδιοσυχνότητες (Fractional RF), μικροδερμοαπόξεση, μεσοθεραπεία και roller.

Ανάλογα της έκτασης και το στάδιο των ραβδώσεων ο θεράπων αποφασίζει την καλύτερη θεραπευτική στρατηγική με τα καλύτερα αποτελέσματα για τον ασθενή.

Ποσες θεραπειες χρειαζονται;

Συνήθως χρειάζονται τρεις με πέντε συνεδρίες μία ανά μήνα.

logo
© 2016 Δέρμα Σώμα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεύκης 11, 16672, Βάρη
2109656777 - 2109656778
info@dermasoma.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 21:00

Σάββατο: 9:00 - 15:00

SOCIAL