• Ευρυαγγειες

  • Ευρυαγγειες

Ιατρικη θεραπεια ευρυαγγειων με σκληροθεραπεια και lasers

Από τα πιο σημαντικά ιατρικά και αισθητικά ‘προβλήματα’ των ποδιών (πέρα από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και τους υπέρ ή υποχρωματικούς λεκέδες) είναι τα εμφανή αγγεία διαφόρου μεγέθους (από τους κιρσούς μέχρι τις ευρυαγγείες) καθώς και η κυτταρίτιδα.
Οι κιρσοί και οι μεγάλες διατεταμένες φλέβες αντιμετωπίζονται χειρουργικά .
ΟΙ ευρυαγγείες που είναι, πολύ μικρού μεγέθους αγγεία. Οφείλονται στη διάταση και πολλαπλασιασμό των μικρών επιφανειακών αγγείων της επιδερμίδας ή λόγω ιατρικού προβλήματος (ανεπάρκεια βαλβίδος της σαφηνούς φλέβας) ή λόγω κληρονομικότητας, ή λόγω της φώτο και χρονογήρανσης.
Εντοπίζονται κυρίως στο πρόσωπο και τα κάτω άκρα και σπανιότερα στον κορμό και την ράχη. Σχετίζονται τόσο με ιατρικές παθήσεις όσο και με την χρόνο- και φωτογήρανση
Οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμησή των ευρυαγγειών είναι ο ηλεκτροκαυτηριασμός ,η σκληροθεραπεία και οι πηγές φωτός Laser ,παλμικό φως κ.α. Τα lasers χρησιμοποιούνται στη θεραπεία των αγγειακών βλαβών των κάτω άκρων από το 1970 με πτωχά αποτελέσματα μέχρι τη δεκαετία του 80 όπου εμφανίσθηκε ένας νέος αποτελεσματικότερος τύπος, το παλμικό laser χρωστικής (PDL). Στη δεκαετία του 90 άλλος ένας τύπος προστέθηκε στο ‘οπλοστάσιο’ των lasers για την αντιμετώπιση των ευρυαγειών, το Nd:YAG laser και έτσι η αποτελεσματικότητα των θεραπειών αυξήθηκε ακόμη περισσότερο. Έτσι σήμερα η θεραπεία εκλογής για τις ευρυαγγείες θεωρείται το Laser και πιο συγκεκριμένα δύο τύποι του το Nd:Yag και το παλμικό laser χρωστικής (PDL) και συνήθως απαιτούνται από 1 ως 3 συνεδρίες. Μόλις προ τριετίας μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής συσκευών laser στο κόσμο η Cynosure κατασκεύασε ένα μοντέλο που ‘χτυπά’ την ευρυαγγεία ταυτόχρονα και με τους δύο αυτούς τύπους laser με εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Η συσκευή αυτή θεωρείται σήμερα η ιδανική για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών και γενικά όλων των αγγειακών βλαβών τόσο στα κάτω άκρα όσο και στα υπόλοιπα μέρη του σώματος (πρόσωπο, κορμός, ράχη και άνω άκρα).

logo
© 2016 Δέρμα Σώμα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεύκης 11, 16672, Βάρη
2109656777 - 2109656778
info@dermasoma.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 21:00

Σάββατο: 9:00 - 15:00

SOCIAL