• Αφαιρεση Τατουαζ

  • Αφαιρεση Τατουαζ

Πως μπορω να αφαιρεσω το τατουαζ μου;

Αυτό γίνεται με χειρουργικό τρόπο ή με λέιζερ, ή αλλιώς με δερμαπόξεση (Dermabrasion). Πιο συγκεγκριμένα τα τελευταία είκοσι χρόνια η εισαγωγή των λέιζερ στη δερματολογία έφερε επανάσταση σε πολλούς τομείς, μεταξύ αυτών και στη αφαίρεση τατουάζ. Είναι πλέον η άριστη επιλογή για την εξαφάνιση των ανεπιθύμητων τατουάζ , αποφεύγοντας τις πιθανές επιπλοκές με πιο σημαντική τη δημιουργία εγκαύματος και ουλής.

Τα σημαντικοτερα δεδομενα που πρεπει να γνωριζει καθε ενδιαφερομενος για αφαιρεση τατουαζ με laser ειναι:

Η ενέργεια που δίνει το laser σπάει τους κόκκους της χρωστικής του τατουάζ σε πολύ μικρά τμήματα τα οποία αναγνωρίζονται σαν ξένα σώματα από τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού και απομακρύνονται σταδιακά. Αυτό εξηγεί γιατί χρειάζονται περισσότερες επαναλήψεις για να σβήσει ένα τατουάζ, ιδίως αν είναι μεγάλο. Το πρόβλημα είναι ότι είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε από την αρχή των αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν συνολικά.

Η ευκολία απομάκρυνσης του tattoo εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό , πέρα από το χρώμα που αναφέρθηκε πιο πάνω, από το βάθος που έχει μπει η χρωστική, την ποσότητά της και το είδος του υλικού. Καλύτερα αποτελέσματα έχουμε όταν η χρωστική είναι κοντά στην επιφάνεια και δεν υπάρχει μεγάλη ποσότητα υλικού. Πιο εύκολα εξαφανίζονται τα ερασιτεχνικά τατουάζ γιατί συνήθως τα υλικά που χρησιμοποιούνται έχουν μικρούς κόκκους που φεύγουν πολύ γρηγορότερα.

Ο χρονος αναμεσα στις εφαρμογες:

Πρέπει να είναι αρκετός ώστε να προλάβουν τα κύτταρα να απομακρύνουν τα μικρά τεμάχια χρωστικής. Μια συνηθισμένη περίοδος είναι περίπου 6 εβδομάδες. Γενικά χρειάζονται μερικές επαναλήψεις για ικανοποιητική αφαίρεση του τατουάζ, ανάλογα με τους παράγοντες που αναφέραμε πιο πάνω.

Κατα την εφαρμογη του laser :

Μπορεί να υπάρχει ένα ελαφρύ κάψιμο ή και πόνος γι αυτό καλό είναι να έχει εφαρμοστεί από πριν αναισθητική κρέμα. Επίσης μπορεί να προκληθεί μικρή σταγονοειδής αιμορραγία στην επιφάνεια του tattoo και γενικότερα ερεθισμός, οπότε πρέπει να υπάρχει φροντίδα μετά τη συνεδρία από το γιατρό και τον ασθενή για προστασία από μολύνσεις και κάλυψη από τον ήλιο. Το ιδανικό είναι κάθε βολή του laser να προκαλεί λεύκανση στη επιφάνεια του τατουάζ που σημαίνει ότι απορροφάται από τη χρωστική, χωρίς να υπάρχει αιμορραγία, οπότε μειώνεται ο κίνδυνος σχηματισμού ουλής.

Συμπερασματικά η αφαίρεση τατουάζ με laser είναι ασφαλής και πολύ αποτελεσματική αρκεί να γίνεται από ειδικούς που θα ρυθμίσουν τις παραμέτρους όπως το μήκος κύματος, τη διάρκεια παλμού, την ένταση και το μέγεθος της επιφάνειας βολής ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του τατουάζ και του φορέα του.

Ηλικια:

Όλες οι ηλικίες.

Αναισθησια

Tοπική αναισθησία

logo
© 2016 Δέρμα Σώμα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεύκης 11, 16672, Βάρη
2109656777 - 2109656778
info@dermasoma.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 21:00

Σάββατο: 9:00 - 15:00

SOCIAL