• Φωτοθεραπεια

  • Fractional Laser

Τι ειναι η φωτοθεραπεια;

Η φωτοθεραπεία είναι μία 100% ασφαλής, μη επεμβατική διαδικασία η οποία εκπέμπει σε συγκεκριμένες συχνότητες δέσμες φυσικού φωτός χωρίς UVA και UVB. Με αυτό το τρόπο ενεργοποιεί τους φωτουποδοχείς των κυττάρων και ενισχύει την αναγέννηση των δερματικών ιστών, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης καθώς και άλλων πρωτεϊνών τους δέρματος που λειτουργούν ως δομικό υλικό της επιδερμίδας. Έτσι επιτυγχάνεται ανανέωση του δέρματος του προσώπου και του λαιμού

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλους τους τύπους δέρματος, αφού πρόκειται για μία φυσική θεραπεία, μη επεμβατική, ασφαλής, απόλυτα ανώδυνη και αποτελεσματική από την 1η συνεδρία ενώ δεν έχει χρόνο αποθεραπείας.

Που ενδεικνυται;

Ενδείκνυται κυρίως για:

  • Αντιμετώπιση της χαλάρωσης
  • Λείανση των λεπτών γραμμών έκφρασης
  • Ενεργοποιεί τις φυσικές λειτουργίες του δέρματος (π.χ. κολλαγόνο, ελαστίνη)
  • Αποκατάσταση του δέρματος από τη φωτογήρανση
  • Ανακούφιση του δέρματος από ερεθισμούς και φλεγμονές(π.χ.ευαισθησία και ερυθρότητα)
  • Καταπολέμηση του προπιονοβακτηριδίου της ακμής
  • Βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος
  • Ελαστικότητα και ενυδάτωση
  • Μειώνει τις ουλές, την ξηρότητα και τον κνησμό που προκαλείται από ψωρίαση και έκζεμα.

Πως λειτουργει;

Το ορατό φυσικό φως εκπέμπει στα 400-760nm, σε αντίθεση με τις ηλιακές υπεριώδεις ακτινοβολίες UVΑ-UVB που εκπέμπουν στα 190-400nm. Η ηλιακές υπεριώδεις ακτινοβολίες προκαλούν φωτογήρανση και καρκίνο του δέρματος, σε αντίθεση με το ορατό φυσικό φως που έχει ισχυρή αναγεννητική, αντιγηραντική και επουλωτική δράση για το δέρμα.

Κόκκινο φως:
Το κόκκινο φως εκπέμπει στα 630nm και έχει την ικανότητα να διεγείρει τους ινοβλάστες και να αναστέλλει τη δράση της κολλαγενάσης (το υπεύθυνο ένζυμο για την καταστροφή του κολλαγόνου όσο μεγαλώνουμε). Έτσι με το κόκκινο φως έχουμε αύξηση των κυτταρικών λειτουργιών του δέρματος, επιτάχυνση της της διαδικασία κυτταρικής επούλωσης, πάχυνση και ανακατανομή των ινών και αύξηση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Μπλέ φως:
Το μπλε φως εκπέμπει στα 415nm και καταπολεμάει το προπιονοβακτηρίδιο της ακμής(P Acnes), και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Παράλληλα δρα και στους σμηγματογόνους αδένες, περιορίζοντας την παραγωγή σμήγματος και συρρικνώνει του διεσταλμένους πόρους προσφέροντας υγιή όψη στα ακνεϊκά δέρματα. Το μπλε φως είναι ιδανικό για αντιφλεγμονώδεις και αποδηματικές θεραπείες.

Μώβ ή Ιώδες φως:
Είναι ο συνδυασμός του κόκκινου και του μπλε φωτός. Προσφέρει δηλαδή τις αναγεννητικές ιδιότητες των κυττάρων, την αντιγήρανση, και την αντιβακτηριακή δράση. Επιπλέον, επιδρά μέσω του δέρματος και στο ανοσοποιητικό σύστημα, καταπραΰνοντας τυχόν φλεγμονές και επιταχύνοντας τις διαδικασίες επούλωσης. Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα πιο ήρεμο, λείο, ελαστικό και νεανικό.

Αντενδειξεις:

Δεν έχει καμία απολύτως παρενέργεια καθώς αναφερόμαστε σε μια άκρως φυσική διαδικασία και λειτουργία του ίδιου του δέρματος. Είναι εντελώς ανώδυνη με μηδενικό χρόνο ανάρρωσης.

Η διάρκεια της θεραπείας είναι 15-30’. Η συχνότητα των θεραπειών μπορεί να πραγματοποιηθεί από 1-3 φορές την εβδομάδα. Για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μπορούν να ολοκληρωθούν 10 θεραπευτικές συνεδρίες. Συνδυάζεται με όλες τις θεραπείες του ιατρείου μας , ακόμα και τις πιο επεμβατικές.

logo
© 2016 Δέρμα Σώμα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεύκης 11, 16672, Βάρη
2109656777 - 2109656778
info@dermasoma.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 21:00

Σάββατο: 9:00 - 15:00

SOCIAL