• Ενεσιμα Νηματα

  • Νήματα

    Ενεσιμα Νηματα

Τι ειναι;

Η εφαρμογή νημάτων στην Κοσμετολογία, είναι μία σχετικά νέα ιατρική μέθοδος με ιστορία μόλις εξήντα ετών. Τα πρώτα νήματα εφαρμόσθηκαν την δεκαετία του ΄60 και κατά την πορεία των ετών τροποποιήθηκαν και βελτιώθηκαν οι τεχνικές εφαρμογής τους. Παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχαν αρχικά, η μεγάλη διάρκεια της επέμβασης (δύο ώρες) ,συγκεκριμένες παρενέργειες, η μικρότερη διάρκεια του αποτελέσματος από την αναμενόμενη καθώς και τα μη απορροφήσιμα υλικά από τα οποία ήταν κατασκευασμένα δεν τα κατέστησαν δημοφιλή στο ευρύ κοινό. Τα τελευταία χρόνια όμως μία νέα τεχνική (ενέσιμη εναπόθεση των νημάτων) καθώς και το ΠΛΗΡΩΣ απορροφήσιμο υλικό κατασκευής τους (πολυδιαξόνη PDO ή πολυγαλακτικό όξύ) εκμηδενίζουν τις βαριές επιπλοκές, το χρόνο επέμβασης (η επέμβαση διαρκεί μόλις λίγα λεπτά) και τον χρόνο ανάρρωσης (μερικές μέρες σε ελάχιστες περιπτώσεις) προκάλεσαν την επανάσταση στον τομέα της Κοσμετικής Δερματολογίας.

Πως εφαρμοζονται;

Εφαρμόζονται τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Υπάρχουν διαφόρων τύπου νήματα, από τα πιο απλά όπως τα μονόκλωνα (χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κολλαγόνου) με τελικό αποτέλεσμα την λάμψη του δέρματος, μέχρι τα νήματα αναρτήσεως που χρησιμοποιούνται για την ανύψωση /ανα΄ρτηση των ιστών (lifting χωρίς νυστέρι). H μέθοδος εφαρμόζεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία (αναισθητική κρέμα ή ένεση όπως στον οδοντίατρο) χωρίς χειρουργικές τομές και ράμματα. Τα νήματα τοποθετούνται εντελώς ανώδυνα. Η τοποθέτηση τους γίνεται με την χρήση των ειδικών, λεπτών, κοίλων, βελονών μέσα στις οποίες βρίσκονται τα νήματα. Κάθε βελόνα φέρει ένα νήμα και με την απλή, ανώδυνη, εισαγωγή της στο δέρμα και την αφαίρεση της, το νήμα τοποθετήται στη θέση που έχουμε προκαθορίσει.
Τα ενέσιμα νήματα PDO (πολυδιαξόνης) είναι 100% απορροφήσιμα καθιστώντας τα, τα πιο ασφαλή.

Υπαρχουν παρενεργειες;

Σοβαρές παρενέργειες δεν υπάρχουν (ακριβώς επειδή είναι ΠΛΗΡΩΣ απορροφήσιμα) παρά μόνο κάποιες ήπιες όπως οι εκχυμώσεις που μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και δώδεκα μέρες.

logo
© 2016 Δέρμα Σώμα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεύκης 11, 16672, Βάρη
2109656777 - 2109656778
info@dermasoma.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 21:00

Σάββατο: 9:00 - 15:00

SOCIAL