• Εμφυτευματα

  • Εμφυτευματα

Τι ειναι τα εμφυτευματα;

Στη κατηγορία αυτή ανήκουν ουσίες που προσθέτουν όγκο. Όσο μεγαλώνουμε τόσο η ατροφία των μυών και του λιπώδους ιστού επιτείνεται με αποτέλεσμα την απώλεια όγκου σε συγκεκριμένες ανατομικές περιοχές του προσώπου και του σώματος. Παλαιότερα η τάση ήταν η χειρουργική αφαίρεση. Σήμερα όμως, αυτό έχει αλλάξει και πλέον η πρόσθεση όγκου αποτελεί την θεραπεία εκλογής. Τα εμφυτεύματα τα διακρίνουμε σε μόνιμα, ημιμόνιμα και απορροφήσιμα. Τα εμφυτεύματα με τις λιγότερες και φυσικά, αν υπάρξουν, αναστρέψιμες επιπλοκές είναι το υαλουρονικό οξύ και η αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους.
Η αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους συνίσταται στη μεταφορά λίπους από μία ανατομική περιοχή του σώματος σε κάποια άλλη, στον ίδιο ασθενή φυσικά.
Τα εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ αναπληρώνουν το χαμένο όγκο και βοηθούν στην αντιμετώπιση των στατικών ρυτίδων συμπληρώνοντας το φυσικό Υαλουρονικό οξύ που έχει παραμείνει στο δέρμα. Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ ενδείκνυται:

  • Στην αύξηση του όγκου του προσώπου
  • Στη λείανση των ρυτίδων
  • Στη βελτίωση του σχήματος και του περιγράμματος του προσώπου
  • Στο «σμίλεμα» των χειλέων
  • Στην αποκατάσταση της σφριγηλότητας του δέρματος (ντεκολτέ, χέρια)

Ο ιατρός εγχύει το υαλουρονικό μέσα στο δέρμα για άμεση αποκατάσταση του χαμένου όγκου του δέρματος με αποτέλεσμα την απάλυνση των ρυτίδων , του προσώπου και τον επανακαθορισμό του σχήματος και του όγκου των χειλιών.
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα διάφανο μη ζωικής προέλευσης κρυσταλλικό gel που αποτελεί κύριο συστατικό του δέρματος. Είναι βιοδιασπώμενο υλικό και αποβάλλεται από τον οργανισμό μετά από κάποιο διάστημα που είναι ανάλογο της ποιότητας του εμφυτεύματος. Συνήθως διαρκεί μέχρι και δεκαπέντε μήνες αλλά, όσο επαναλαμβάνονται οι συνεδρίες τόσο η διάρκειά του αυξάνεται.
Στο σώμα, το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται προκειμένου να ‘γεμίσει’ μεγάλες επιφάνειες όπως είναι οι γλουτοί ώστε να πετύχουμε την ανόρθωση αυτών, στο στήθος για την ανόρθωση και αύξησή του, στις γάμπες για να βελτιωθεί το σχήμα τους, στα χέρια και ιδιαίτερα στη ραχιαία επιφάνεια των παλαμών ώστε το χέρι να δείχνει πιο νέο. Το ίδιο ισχύει και για τον λαιμό. Χρησιμοποιείται ακόμη και για την αύξηση του μεγέθους του πέους καθώς και στο εφήβαιο της γυναίκας για τη βελτίωση του σχήματός του. Επίσης χρησιμοποιείται για την ‘διόρθωση’ μετεγχειρητικών ουλών και ‘βαθουλωμάτων’ που μπορεί να προκύψουν μετά από λιποαναρρόφηση.
Στο πρόσωπο χρησιμοποιείται πλέον σε οποιαδήποτε ανατομική περιοχή με στόχο την αλλαγή του σχήματός της καθώς και του συνολικού σχήματος του προσώπου, όπως είναι το πηγούνι, η κάτω γνάθος τα βλέφαρα και η μύτη.

Μάλιστα στη μύτη η εμφύτευση του υαλουρονικού οξέως διαρκεί δεκαπέντε λεπτά, είναι ανώδυνη και το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως. Το σχήμα, οι γραμμές και η αναλογία των διαστάσεων της μύτης διορθώνονται εντυπωσιακά σαν να έχει γίνει ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι και με πολύ μικρότερο κόστος. Το ίδιο ισχύει και για τα βλέφαρα.

logo
© 2016 Δέρμα Σώμα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεύκης 11, 16672, Βάρη
2109656777 - 2109656778
info@dermasoma.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 21:00

Σάββατο: 9:00 - 15:00

SOCIAL